Karin – marknadsförare och simmande löpcoach

Jag heter Karin Rolofsson. Mitt första kliv in i träningsvärlden som instruktör var på en liten träningsanläggning i Skövde 1995. På den tiden pluggade jag Internationell ekonomi och marknadsföring på Högskolan och då gav instruktörsyrket ett välkommet tillskott till studentkassan.

Genom åren har jag testat det mesta inom idrott och träning och för mig är aktivitet och rörelse, vid sidan av familjen, en självklar nyckel till välmående. Rollen som instruktör och coach har gett mig oerhört mycket glädje, kunskap och energi och det är en ynnest att få motivera och utveckla andra i sin träning.

Löpning hade för mig tidigare bara varit ett komplement till övrig träning. Ett sätt att komma ut och få frisk luft och lufsa omkring lite. Det där att springa på en viss tid eller att hålla ett visst tempo var aldrig något jag reflekterade över – fram tills dess att jag anmälde mig till en Svensk Klassiker. Då började jag intressera mig för hur jag kunde optimera mitt löpsteg för att spara på krafterna och samtidigt springa fortare och orka längre. Och plötsligt lyfte min löpning till en ny och ännu roligare nivå. Sen har det bara rullat på.

Med kurser inom Löpskolan, Det perfekta löpsteget och certifiering till löpcoach genom Running Sweden och Urban Tribes har löpningen förvandlats till ”min bästa vän”. Känslan att springa snabbt med lätthet är oslagbar! Jag har hittat löpglädjen och de verktyg som gör löpningen till något lätt och enkelt. Nu vet jag hur allt hänger samman och jag ser fram emot att få hjälpa dig att plocka fram den löpare som också du har inom dig!

Det där med ”simmande” då? Jo, nu när jag gjort löpningen till något enkelt så behövdes en ny utmaning. Att vi tvåbenta landvarelser även kan blir snabba och effektiva i vatten är förunderligt. Jag testar och övar flera gånger varje vecka. När jag har svaret på frågan hur det ska gå till, så lovar jag att återkomma 🙂

/Karin